Innovar al mon del software empresarial

Avui al matí hem tengut una reunió maratoniana (més de 4 hores) per tal de concretar el pla estratègic de Turistec, ja vaig comentar que la propera setmana tenim la assemblea general i, a més del pla estratègic, ens varem comprometre a tenir un seguit d’accions a emprendre i valorar l’esforç necessari per dur-les a terme.

El clúster es una associació sense anim de lucre, catalogada pel ministeri com a Agrupació d’empreses Innovadores, el gran problema ve quan definim innovadores. Les empreses que formen part del clúster no cream llenguatges de programació, no desenvolupam navegadors, no dissenyam dispositius mòbils de 13ª generació ni imaginam robots capaços de fer de minyones. Però som innovadors, i tant que ho som!

Nosaltres innovam amb el model de negoci del nostres clients, quan una aplicació de gestió permet reduir el temps dedicat al control de absències al treball, a la gestió de les factures o a mecanitzar operacions de magatzem estam innovant, però no es tan “cool”.

Aquest matí parlàvem de R+D+i, de grups d’investigació i de doctors, comentàvem que ens calen, no nomes grans informàtics, sinó també grans coneixedors de la empresa turística. La universitat ha de ser el proveïdor d’aquest coneixement i esper que en els pròxims mesos l’esforç que estam fent per una i altre banda es vegi recompensat.

Innovar es fer canvis per millorar el que tenim ara, es més espectacular enviar un home a la lluna, però també ho es el Just in Time de Toyota, i requereix la mateixa dosi de genialitat.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s